Etiquetes

,

L’ educació és un tema que com molts sabreu sempre m’ha preocupat. Ja n’he escrit alguna cosa al blog tot i que era una crítica constructiva (o almenys ho pretenia) cap a la docència universitària.

No obstant, ara vull defensar el sector docent que està passant per un moment difícil. Retallades i obstacles no deixen fer la feina correctament als docents i crec que si no ho parem aviat, això pot acabar malament. Actualment, crec que li donem poca importància a la educació i en definitiva és (o hauria de ser) el motor de la nostra societat, que en els moments actuals, potser cal replantejar. Jo no en sóc un expert, ni en educació ni en gestió i difusió del coneixement, però el que sempre tendeixo és a comparar-ho amb el que sé. En el món del bàsquet, sé que si un club es dedicava a formar (i educar) a les categories bases s’assegurava un bon equip (almenys a la llarga) en categories superiors. Un exemple més proper i que tots coneixem podria ser el de la pedrera del Barça. Ja vaig citar a Pitàgores pero ho tornaré a fer, ja que plasma a la perfecció el que vull dir:

Eduqueu als nens i no serà necessari castigar als homes”.

Així doncs, crec que tots estem d’acord (i no diré res nou)  que cal una bona educació (i per tant, cal cuidar al professorat) pública i accessible per a tothom, per assegurar-nos un futur amb una societat més preparada (i no parada) i amb més coneixement, que ens permetrà avançar i segurament ser més tolerants uns i altres, de manera que ens estalviaríem conflictes com el de la immersió lingüística.

Per acabar, dir que el tema de l’educació és un tema que cal afilar prim i fer a mida, com la punta d’aquests llapis, del qual en desconeixia l’autor però que gràcies al company David López vaig poder completar la informació d’ aquest post. Es tracta de l’autor Dalton Ghetti que com molts professors (i alumnes) suposo que té molta paciència . Espero us agradin.

P.D. Perdoneu si hi han faltes d’ortografia, però és l’ educació que he rebut…