Etiquetes

, ,

JovesFutur

No és molt habitual començar un post amb una frase negativa però…Estic cansat de que es digui que els joves som el futur! Ja n’hi ha prou! De veritat creieu que som tan ignorants que dient això us creurem? Mireu, tenim una de les generacions millor formades patint per la vostra incapacitat a l’hora de donar resposta a les nostres problemàtiques.

Sento ser tan crític, però si algú obrís els ulls se n’adonaria de que molts joves ja estem molt més ben preparats que gent que fa anys que treballa. Entenc que la experiència dels més grans no és comparable amb la nostra preparació, però cal que d’una vegada es comencin a obrir processos de canvis generacionals.

Algunes empreses ja compten amb aquest esquema de funcionament. De fet, antigament l’aprenent de fuster anava a darrera d’un fuster ben experimentat, seguint cada un dels seus passos i en poc temps ja podia realitzar les feines amb absoluta independència, podent ensenyar en un futur a un altre fuster més jove que ell.

Amb l’arribada de la crisi molts joves hem quedat fora d’aquesta roda, ja que si un empresari s’ha de quedar amb algun treballador, es quedarà amb el més experimentat (també amb el que li hauria de pagar una indemnització més gran).

I amb l’Administració i les feines públiques? Encara pitjor! Si tenim en compte que fins d’aquí molts anys no s’obriran processos d’oposició per a feines d’aquest tipus i que, tot i que molts funcionaris es jubilin no es renoven aquelles places… ho tenim clar!

A més, amb l’arribada de les xarxes socials i l’ús d’eines informàtiques molta “gent gran” s’ha quedat obsoleta. Amb això no vull dir que s’hagi de fer fora a la gent gran, sinó que ja és hora de que s’accepti que s’ha de buscar, d’una manera o una altra, donar peu a aquest canvi generacional.

Per acabar, no vull que penseu que tot això ho dic simplement perquè sóc jove, sinó perquè si no es produeix aquest canvi generacional, aquest joves que avui tenen entre 20-35 anys seran tota una generació perduda. Quan ens donarem compte, la següent generació serà la que prendrà el relleu i nosaltres encara no tindrem l’experiència professional necessària per formar-los… ho fareu vosaltres? 

En fi, perquè nosaltres siguem el futur, alguns han d’assimilar el seu passat…