Etiquetes

, , , ,

Avui 12 d’Octubre se celebra el “Dia de la Hispanidad” en commemoració de les efemèrides històriques del Descobriment d’Amèrica per part d’en “Tofol Colom” (de Felanitx). Bromes apart, allà començà “la España” de les colònies, la “grande y libre”.

Avui en dia, aquesta España caduca està condemnada al fracàs. Molts pensareu que parlo de nacionalisme. Esteu equivocats. No entraré en aquest debat, ja que els nacionalismes es retroalimenten (un no pot viure sense l’altre). Em refereixo a la imposició del poder dels més rics sobre els més pobres, com passà anys enrere, dels colonitzadors cap als indígenes. Alguns ho relacionaran amb la imposició d’ Espanya cap a Catalunya, però repeteixo, no és qüestió del xoc de nacionalismes, sinó  el xoc de la imposició dels més poderosos. I això està passant…a Catalunya, a Espanya a Europa i al món en general. No ens enganyem, de divisió només provoca que els més poderosos segueixin dominant.

No ha trigat a sorgir al twitter el hastag #DesfileParados, fent referència en clau d’humor a la dramàtica situació actual. Aquí teniu alguns exemples…

Són moltes famílies les que estan patint retallades en drets socials amb l’excusa de la crisi. Ara, moltes famílies es veuran obligades a triar quin dels fills pot anar a la universitat i quin ha de posar-se a treballar (si és que té sort i en troba).

Els joves que ja han acabat carrera, màster i doctorats, que han dedicat una llarga temporada a formar-se, es veuen obligats a marxar ja que no troben feina. Com podien adquirir experiència laboral si s’estaven formant? Pensionistes que han estat treballant durant tota la vida i ara tenen serioses dificultats per arribar a final de mes. I així, podria continuar fent un llarg etcètera.

En fi, tampoc vull allargar-me que avui és festa i s’ha de celebrar el gran dia de la “Hispanidad”…

Anuncis