Etiquetes

, , , ,

Il·lustració pel blog a càrrec de Batzol (Pep Rovira)

Fa un temps que estem treballant a Emprende un tema molt  interessant. El producte turístic ja està registrat amb el nom Caminos de Novela, blog on hi podreu trobar més informació. Com podreu veure (crec que es nota), l’ estic desenvolupant jo mateix. Ara bé, què és Caminos de Novela?

Tot territori té una història, per tant tot territori no està només constituït, configurat, ni determinat partir de les seves característiques físiques, sinó també mitjançant l’experiència continguda en ell. Aquestes experiències o esdeveniments, constitueixen la sèrie de processos que ha sofert el territori en un moment únic i significatiu en un temps transcorregut. Aquests successos deixen en l’espai esteles o traces que es van emmagatzemant però mai invisibilitzant, de manera que componen un cúmul d’experiències. Elles s’expressen mitjançant el topònim, nom atorgat a l’espai geogràfic amb el qual es té una experiència, derivat dels successos ocorreguts en ell.

Il·lustració de Batzol (Pep Rovira)

A més, aquestes històries o successos, no sempre han de ser reals. La literatura sempre ha estat vinculada a un territori o lloc, real o fictici, on es desenvolupen uns esdeveniments. Les llegendes, queden a cavall entre allò que realment va passar o el que es diu que va succeir. No obstant això, encara que la història variï, el que sempre roman és el territori.

Ambdós conceptes no han anat treballats paral·lelament, on hi hagi una interacció entre el territori i les històries que succeeixen, així com els habitants i les històries que succeeixen (o han succeït) al voltant del seu territori.
Per realitzar Caminos de Novela, hem dividit el seu desenvolupament en 3 blocs, corresponents a les 3 fases del procés de creació dels Camins:

  1. Autors i Novel · les. Recull de novel · les preexistents que es poden ubicar en un lloc geogràfic. No obstant això, no hi ha un gran treball realitzat entre història i ruta que permeti al caminant una apreciació d’aquesta sinergia.
  2. Literatura i Geografia. Escrits sobre treballs ja realitzats amb la vinculació Història-Territori, però sense utilitzar les noves tecnologies.
  3. Tecnologia (segle XXI). En aquest apartat intentarem donar a conèixer totes aquelles eines que permeten la interacció usuari-tecnologia-territori, així com exemples de treballs que s’hagin realitzat.

Caminos de Novela és més que una guia, és més que un mapa, és més que un joc … És la clau per gaudir d’experiències ecoturístiques de qualitat.

Caminos de Novela és una eina per interactuar amb el territori. És un element d’ajuda a la interpretació d’un lloc i un ajut per a l’oci familiar.

Entra a Caminos de Novela i descobreix-ne més coses!

Anuncis